Wij steunen dit jaar het initiatief van Lions Club Schouwen-Duiveland.
Zij zijn ondersteunend voor 4 goede doelen, daarvoor draagt De Lijn Wegmarkeringen graag zijn streepje bij!

1) De Nederlandse stichting Kukhanya Care Point is opgericht om permanent, onafhankelijk en op langere termijn steun te kunnen geven aan het ‘Jesu Kukhanya Care Point’ in Swaziland. Het ‘Jesu Kukhanya Care Point’ zorgt ervoor dat ruim 240 AIDS weeskinderen worden voorzien in basisbehoeften zoals onderwijs, maaltijden en kleding zodat zij later ook zelf(standig) aan een betere toekomst kunnen werken. Het Care Point vervult een centrumfunctie in de zorg voor kinderen in Kukhanya.


De kinderen zijn afkomstig uit een straal van 5 tot 10 kilometer om het Care Point. De kinderen worden bij het Care Point verzorgd, maar verblijven in hun eigen vertrouwde sociale omgeving. Het project kent een duidelijke lange termijn visie en wordt geleid door de jonge lokale dominee William Dlamini met steun van de Corpus Cristi Kerk. De visie luidt: eerst alle basiszaken in het leven van de kinderen regelen en zo zorgen dat zij uiteindelijk zelfstandig en onafhankelijk in hun levensonderhoud kunnen voorzien.

Zie: www.kukhanya.nl

 

 


2) Voor het tweede goed doel dit jaar is de blik gericht op Peru. De doelstelling van de stichting is het verbeteren van de levenssituatie op sociaal en medisch gebied van Peruaanse kinderen. Dit doen zij onder andere door:

 • Het beheren van een eigen kinderziekenhuis ‘Tony Molleapaza Rojas’
 • Het houden van gratis Operatieprojecten. De belangrijkste focus ligt bij geboorte-afwijkingen zoals gespleten lip en open gehemelte (hazenlippen) operaties, brandwondenoperaties, hydrocefalie (waterhoofd) operaties spina bifida (opening in de ruggengraat) operaties e.a..
 • Nazorgprojecten (zoals spraaklessen, psychische behandeling, tandbehandeling en of fysiotherapie)
 • Medische trainingen aan lokaal personeel (zoals echo demonstraties, training aan verpleegkundigen, operatietechnieken);
 • Doneren van (medische) materialen, speelgoed en voedsel voor lokale ziekenhuizen en weeshuizen;
 • Organisatie medische symposia;
  Oprichten van patiëntenverenigingen.


  3)In Hospice Kaaskenshuis in Zierikzee kunnen mensen de laatste dagen van hun leven doorbrengen, omringd door aandacht, liefde en zorg. Het Hospice kan geen dagen toevoegen aan het leven, maar wel leven toevoegen aan de dagen die nog resten. Dat gebeurt door een grote groep geschoolde vrijwilligers, door professionele zorgverleners van Allévo en door de eigen huisarts van de bewoners. Het Kaaskenshuis bestaat al ruim zeven jaar. De instandhouding van het Kaaskenshuis is mede mogelijk door donateurs en sponsors.

  Het Hospice hoopt met een bijdrage van de Lions voldoende middelen te hebben om twee nieuwe computers met bijbehorend scherm, software, een kleurenprinter en aanpassingen op de aanwezige server te kunnen aanschaffen en realiseren. Voor meer algemene info:

  Zie: www.hospiceschouwenduiveland.nl

   

   

   

  4) Stichting de Zeeleeuw stelt in samenwerking met Allévo vakantiebungalow “De Zeeleeuw” beschikbaar voor vakantiegangers. De bungalow is bedoeld voor mensen die vanwege hun beperking niet terecht kunnen in een gewoon vakantiehuis en waarvoor een regulier aangepaste vakantiewoning te duur is.

  In vakantiewoning De Zeeleeuw is het ook mogelijk om gebruik te maken van extra voorzieningen, zoals een douchestoel, douchebrancard en rollator. Wanneer gasten andere hulpmiddelen nodig hebben, dan zorgt Allévo ervoor dat die in de vakantiewoning aanwezig zijn, zoals een tillift of rolstoel. 

  Zie : www.allevo.nl/zeeleeuw

  Een vakantie in een heerlijk rustige omgeving, vlak bij duinen en strand en in een bekende Nederlandse badplaats zoals Renesse, dat klinkt goed! Helaas is dat niet zomaar voor ieder gezin weggelegd, bijvoorbeeld omdat het leven op z’n kop staat door een ernstige ziekte bij een kind. De angst, de onderzoeken, de diagnose, de ellendige behandelingen beheersen het gezin. Maar juist dan is het af en toe broodnodig om even wat afstand te kunnen nemen van alle spanningen. Lionsclub Schouwen-Duiveland ondersteunt naast Stichting de Zeeleeuw ook actiefStichting Vakantiehuis Thuredrith.


Wilt u meer weten over Lions Club Nederland? Klik op het logo hieronder en u wordt doorverwezen naar de website.